The taste of hunting in BIRJAND (or brigand) with my remembrances

۱۳۸۸ آذر ۸, یکشنبه

آشپزی



با سلام حضور دوستان و اعضای میتینگ. قوس هم اومد و فصل شکار قوچ و تکه هست ...ولی افسوس از مجوز شکار خبری نیست که نیست . هفته گذشته با چند تا از بچه ها به طرفای فیروز کوه رفتیم . اما خبری از شکار نبود که نبود . حوالی ظهر رد چند تا تکه و بز رو پیدا کردیم و خواستیم بعد ناهار دنبالشون بریم که یه ماشین از اون مسیری که ما بیتوته کرده بودیم گذشت ما هم به خیال اینکه محیط زیسته تا غروب همونجا موندیم و دنبال شکار نرفتیم بعد فهمیدیم که اون ماشین هم مال شکار چی ها بوده.



حالا بگذریم ،این روزا شکار کبک و تیهو هم پر رونق شده و من هم خواستم طریقه در ست کردن یه غذای اِمر ژنسی رو با کبک یا تیهو واسه اونایی که می خوان توی طبیعت درست کنن بگم . مواد لازم به جز شکار که باید با خودتون ببرین یه قابلمه تر جیحا مسی و یه سِت ادویه که از قرار فلفل سیله و قرمز و نمک و دارچین و زرد چوبه و الاخصوص زعفران که نباید فراموش بشه . همه این ادویه هارو می تونین توی کیسه های مخصوصی که واسه حمل اونهاست و جای کمی میگیره بزارین و با خودتون ببرین . بعد باید مقداری گوجه خشک کوبیده داشته باشین و اگه رب هم بردید اشکالی نداره . روغن هم تر جیحا رو غن زرد محلی ( یا همون کر مانشاهی اعلا) اگه ببرید نور الا نور میشه .یه پاتیل هم باید اضافه بر قابلمه داشته باشین که بدردتون می خوره و حالا طریقه درست کردن کبک زعفرانی:



ابتدا کبکها رو داخل قابلمه گذاشته و اونقدر آب توی اون میریزید تا لاشه ها کاملا زیر آب بره بعد هم در قابلمه تون رو ببندید و تا می تونین زیرش آتیش درست کنین .آب قابلمه که نصفه شد سینه یه کبک رو با قاشق امتحان کنید که پخته یا نه ... اگه پخته نشده بود باید هنوز بزارین تا آب پز شه اما اگه پخته شده بود الباقی آب رو خالی کنین و یه بار هم دوباره توش آب بریزین و بعد خالیش کنین چون بوی خون رو با خودش ببره و بعد روغن رو به اون اضافه کنین و بزارین روی آتیش ...بعد یه پیاز رو توی روغن ریز کنین (اینو توی منو یادم رفته بود) و همینطور که پیازتون داره طلایی میشه گوجه خشکاتونو که قبلا آسیاب شدن رو توی یه پاتیل با آب داغ خیس کنین اگه اون رو هم از قبل کمی حرارت داده باشین که حالت سس مانند به خودش گرفته باشه که نور الا نور میشه .بعد که پیازا طلایی شدن گوجه هاتون رو اضافه کنین و توی همون پاتیل مقداری آب بریزین و بعد توی اون ادویه و به خصوص زعفرون فراون بریزین و هم بزنین و خوب که حل شدن اون رو توی قابلمه بریزین حدود یک ربع بزارین که با همون حالت قل بخوره و البته در بین محتویات قابلمه رو هم بزنین راستی می تونین سیب زمینی هم بهش اضافه کنین . اگه فرز باشین و هیزم و امثالهم به مقدار کافی داشته باشین کل فرایند ذکر شده رو 45 دقیقه ای می تونین انجام بدین. موفق باشین و توبرتون همیشه پر باشه.






این یه کبک زعفرانیست که حسابی سرخ شده




این هم نوع جوجه کبابی که باید توی خونه انجام بدین





۱۰ نظر:

محسن ملایی گفت...

باسلام-بنده هم ازنظرومطالب وبلاگتان ممنونم-حقیقتا" یادم نمی آید که جایی همدیگررادیده باشیم.....امابعدداستان شکار88وکل راخواندم ناقلاخودت شکارگاه رالو نمی دی انتظارداری من بگم کبک هاراکجازدم؟ببخشید شوخی کردم .من این کبک هارادرمنطقه آچانی (توراه بزناباد)زدم.موفق باشید.

حبیبی گفت...

سلام
دستتان درد نکند عالی بود و از عکس خوشمزگی اش معلوم است
عکس کبک را کجا گرفته اید این یک Red legged partridge است که در اروپا دیده می شود و در ایران تا حالا دیده نشده زیباست

مهران گفت...
این نظر توسط نویسنده حذف شده است.
مهران گفت...

حق با شماست جناب حبیبی این یه کبک استثنایی و البته در یه کشور استثنایی ازش عکس گرفته شده . زمستان سال گذشته در خانه ای روستایی حوالی اسلو (نروی)توسط خواهرم عکسش گرفته شده که البته شاید این تصویر رو توی وبلاگ خواهرم نیز دیده باشین . از نکته سنجیتون بسیار خرسند شدم.

مهران گفت...

سلام محسن خان .

خودت هم اگه بودی همچین شکار گاهی رو لو نمی دادی . راستی گفتی بزناباد من فکر کنم یه بار رد شدم فکر کنم بعد از کلاته حاجی علم هستش . حدودا باید 30 یا 40 کیلومتری از قاین دور باشه . قبلا که با آقای فنایی می اومدیم قاین شکار قوچ از اونجا رد شدم . ممنون که سر زدی

محمد کل گفت...

سلام مهران خان
عجب بارونی اومده ها صبح هوا همچین مه گرفته بود که نگو ... رفتم روستا با محمد خان تفنگ رو امتحان کردیم . دور رو خوب میزنه اما نزدیک تر از 40 متر خیلی بالا میزنه . نمی دونم عیبش چیه . عکس بالاییه همون عکس آبگرم نیست ؟

kamar shekan گفت...

salam hag mehran
baz ke dari lab o loche hamaro be ab mindazi...yadesh bekheir on sali ke raftim byaboon k syah syne zadim on salam to dorosteshon kardi kheili chasbid . khanomam ke har kar mikard nemitonest mesl to bepazadeshon. in hame ba in galal sosool o on sagash naro shekar ye bar ham ba ma bya.ye chyee narahat bekhor

جلال گفت...

سلام بر مهران عزیز
حالت چطوره به قول خودت خوش برش هستی یا نه؟حال من هم بد نیست . فکر نکنم تا بهمن بتونم بیام بیرجند . عجب کلاس آشپزی گذاشتی ها . خیلی عالی بود . چند تا عکس شکار جدید گذاشتم یه سری بزن فعلا بای

محمد گفت...

سلام
ممنون. جالب بود. عكس كبك بسيار زيباست.
راستي اون ورا قوچ و ميش از نوع اوريال هستند؟

مهرداد گفت...

سلام از اينكه شماهارو پيدا كردم خوشحالم
به قول ما تركها شكار خوني